Ντι Μπερνάρντο Τζουλιάνο (Di Bernardo Giuliano)

Ντι Μπερνάρντο Τζουλιάνο (Di Bernardo Giuliano)

Giuliano Di Bernardo: κατείχε την έδρα της Φιλοσοφίας της Επιστήμης και της Λογικής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Τρέντο (Università degli Studi di Trento), Ιταλία, από το 1979 έως το 2010. Είναι μέλος της «Διεθνούς Ακαδημίας της Φιλοσοφίας των Επιστημών» («Académie Internationale de Philosophie des Sciences»), που εδρεύει στις Βρυξέλλες και ένας από τους Ιδρυτές της ήταν ο Albert Einstein. Επίσης, είναι μέλος και διαφόρων άλλων ακαδημιών διεθνώς. Στο Πανεπιστήμιο του Τρέντο, έχει διατελέσει Αντιπρύτανης και Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικών Επιστημών. Το θεμελιώδες αντικείμενο της φιλοσοφικής έρευνας του καθηγητή και ακαδημαϊκού Di Bernardo είναι η επιστημολογική θεμελίωση των κοινωνικών επιστημών. Έχει συγγράψει πολυάριθμες μελέτες στη δεοντική λογική και στη φιλοσοφία των κοινωνικών επιστημών, μεταξύ των οποίων είναι, συγκεκριμένα, τα εξής βιβλία: Introduzione alla logica dei sistemi normativi (Il Mulino, 1972), L’indagine del mondo sociale (Angeli, 1979), Le regole dell’azione sociale (Il Saggiatore, 1983) και Il futuro di Homo sapiens (Marsilio, 2020), το οποίο κυκλοφορεί και στην αγγλική γλώσσα από το Amazon με τίτλο The Future of Homo Sapiens.

Το 1992, στην Ελβετία, ο Giuliano Di Bernardo, σε συνεργασία με διακεκριμένες διεθνείς προσωπικότητες (όπως ο Spencer Compton, 7ος Μαρκήσιος του Νορθάμπτον και μέλος της Βουλής των Λόρδων του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Hans Rudolf Meyer, δικηγόρος και Δήμαρχος της Λουκέρνης, o Walter Hess, καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας, ο Giorgio Cavallo, καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο, o Vittorio Mathieu, καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο, ο Mario Conde, πρόεδρος της ισπανικής τράπεζας Banco Español de Crédito, ο Felix Ruben, διαπραγματευτής εμπορευμάτων, και ο Joseph Guggenheim, δικηγόρος Ζυρίχης) ίδρυσε το Ίδρυμα Dignity στο οποίο βασίζεται το Dignity Order (Τάγμα της Αξιοπρέπειας), το οποίο αποτελεί μια διεθνή εσωτεριστική-μυητική αδελφότητα για την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας με πρόεδρο τον Giuliano Di Bernardo (η πρώτη γενική συνέλευση του Ιδρύματος Dignity έλαβε χώρα στο Κάστρο Ashby, δεύτερη κατοικία του Λόρδου Νορθάμπτον, στις 31 Ιανουαρίου 1993). Εν τω μεταξύ, το 1990, ο Giuliano Di Bernardo έγινε ο Μέγας Δάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας (Grande Oriente d’Italia), του μεγαλύτερου και παλαιότερου ιταλικού ελευθεροτεκτονικού θεσμού. Το 1993, παραιτήθηκε από τη Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας και ίδρυσε την Κανονική Μεγάλη Στοά της Ιταλίας (Gran Loggia Regolare d’Italia), η οποία αναγνωρίστηκε αμέσως από τον αγγλικό Ελευθεροτεκτονισμό, και παρέμεινε ο Μέγας Διδάσκαλος της Κανονικής Μεγάλης Στοάς της Ιταλίας έως το 2002. Το 2002, έχοντας αποφασίσει ότι είχε ολοκληρώσει το έργο του στον συμβατικό κανονικό Τεκτονισμό, αφιερώθηκε στον Ιλλουμινατισμό. Στον 17ο αιώνα, ο Τσέχος φιλόσοφος, παιδαγωγός και θεολόγος Comenius αναφέρθηκε στους πρώτους τυπικούς επιστήμονες αποκαλώντας τους «Illuminati» («Πεφωτισμένοι»), δηλαδή, υπό αυτή την έννοια, «Illuminati» είναι ένας γενικός λατινικός όρος που σημαίνει ευσυνείδητοι επιστήμονες, αλλά, στον 18ο αιώνα, ο όρος «Illuminati» έγινε διάσημος (και αμφιλεγόμενος) λόγω της ταραχώδους ιστορίας της βαυαρικής μυστικής εταιρείας των «Perfectibilists» του Adam Weishaupt, οι οποίοι αργότερα αποκλήθηκαν Illuminati φορτίζοντας αυτή τη λέξη με μια ειδικότερη σημασία, και λόγω της γαλλικής μυστικιστικής αδελφότητας «Société des Illuminés d’Avignon».

Το 2002, ο Giuliano Di Bernardo ίδρυσε την Accademia degli Illuminati, η οποία, με έδρα στη Ρώμη, στην Πιάτσα ντι Σπάνια, εργάζεται, έχοντας ως επιχειρησιακό όργανο το προαναφερθέν Dignity Order, κατά αποκλειστικό και μοναδικό τρόπο για την αναβίωση και επικαιροποίηση των κινημάτων των Illuminati του 18ου αιώνα, όχι σαν μια αταβιστική απομίμηση των Βαυαρών Illuminati του Weishaupt (ούτε σαν διάφορες θεατρινίστικες και κίβδηλες απόπειρες νεοϊλλουμινατισμού που έχουν αναφυεί κατά καιρούς ανά τον κόσμο), αλλά ως μια σύγχρονη και φιλοσοφικά ενημερωμένη εσωτεριστική-μυητική εταιρεία για τον σχεδιασμό της υλικής και ηθικής ανάπτυξης της ανθρωπότητας, αναπαρθενεύοντας έτσι τον όρο «Illuminati». Ο Νικόλαος Λάος αποτελεί προσωπικό και θεσμικό συνεργάτη του Giuliano Di Bernardo τόσο στο Dignity Order όσο και στον εσωτερικό του κύκλο, δηλαδή, στο εκτελεστικό συμβούλιο των Illuminati που λειτουργεί ως η καθοδηγητική επιτροπή του Dignity Order, και, έχοντας λάβει την εξουσία και τα προνόμια των Illuminati από τον Giuliano Di Bernardo, ο Νικόλαος Λάος έχει οριστεί ως επικεφαλής του ελληνικού διευθυντηρίου της εν λόγω πρωτοβουλίας και εκτελεστικός διευθυντής του Ενδοξοτάτου Συμβουλίου των Μυστών της Αξιοπρέπειας, η δικαιοδοσία του οποίου είναι παγκόσμια και η κουλτούρα του οποίου συμπυκνώνεται στο παρόν βιβλίο.

 

Δείτε τις καταχωρήσεις του συγγραφέα

Εμφάνιση 1 έως 1 (από 1 προϊόντα) Αποτελέσματα:  1 

(c) λεξίτυπον | Εμμ. Μπενάκη 36 - Αθήνα. Τηλ.: 210 3832117 & 210 3845128

Yλοποίηση: Hyper Center -