Καραγιάννης Τριαντάφυλλος

Καραγιάννης Τριαντάφυλλος

Ο Καραγιάννης Αθ. Τριαντάφυλλος (1949-2023) είναι καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Οικονομικών και Τεχνικής των διαπραγματεύσεων. Γεννήθηκε στο Σιτόχωρο Φαρσάλων. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε Masters οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου και Διδακτορικά (3) από το Sussex c.t. στη Νομική Επιστήμη, στα οικονομικά και στις Πολιτικές Επιστήμες.

Υπάλληλος του Ελληνικού Δημοσίου από το 1977 μέχρι και το 1989. Υπηρέτησε τη Στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος αξιωματικός από τον Ιούλιο 1972 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 1974. Εδίδαξε ως καθηγητής στο Sussex, στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Μελετών, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, σε πολλά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης και σε Ειδικά περί Ιθαγένειας σεμινάρια, σε πολλούς Δικηγορικούς Συλλόγους της Ελλάδος, των Βρυξελλών, των Παρισίων, της Ρώμης, της Ισπανίας και της Μάλτας. Επί δεκαετίαν (1987-1996) εδίδαξε τoΣυνταγματικό Δίκαιο στην Αστυνομική Ακαδημία.

Από το 1987 μέχρι και σήμερα όλοι οι Κώδικες Ιθαγένειας φέρουν το όνομά του.

Γνωμάτευσή του αποτελεί ο Πολιτικός Όρκος.

Με εισήγηση του κατά την τροποποίηση του Συντάγματος αντικαταστάθηκε (στο περί θρησκείας άρθρο) η λέξη «επίσημη» από τη λέξη «επικρατούσα».

Στην Οικονομική Επιστήμη έχει αναπτύξει δυο θεωρίες, τη «Wisper Theory» και τη «Overprice Consumers Behavior», οι οποίες διδάσκονται σε πολλά Πανεπιστήμια.

Τιμητικές διακρίσεις: Τον Απρίλιο του 1985 η Ακαδημία των Παρισίων τον αναγόρευσε μέλος της και από τότε φέρει τον τίτλο του νεώτερου Ακαδημαϊκού στον κόσμο.

Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους η πρώτη γυναίκα αστροναύτης Βαλεντίνα Τερεσκόβα (ValentinaTereskova) τον εβράβευσε σε κεντρική αίθουσα των Αθηνών με το μετάλλιο Gagarin.

Από τον Μάιο του 1989 στην Κύπρο μνημείο φέρει το όνομά του.

Ως Ιδρυτής και Πρόεδρος του οργανισμού για τη Διεθνοποίηση της Ελληνικής γλώσσας (ΟΔΕΓ) διοργάνωσε το πρώτο Παγκόσμιο γλωσσικό συνέδριο, στο Δίον της Πιερίας (Σεπτέμβριος 1990).

Τον Ιούλιο του 1987, με τον Ισπανό Ευρωβουλευτή Ίμαθ Καρακοεξτέα κατέθεσε πρόταση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Ελληνική γλώσσα να διδάσκεται σε όλα τα σχολεία Μ.Ε. των χωρών-μελών της Ε.Ο.Κ. Κατόπιν ενεργειών του, από το 2005 η Ελληνική γλώσσα διδάσκεται σε όλα τα σχολεία της Νότιας Αφρικής.

Κατόπιν προσωπικών του ενεργειών, η Ελληνική γλώσσα διδάσκεται σε επτά Πανεπιστήμια και στον στρατό της Κίνας. Συνέβαλε και χτίστηκε στο Πεκίνο αντίγραφο της Αρχαίας Ολυμπίας και άλλα αρχαιοελληνικά μνημεία (Δούρειος Ίππος κ.ά.), τα οποία μέχρι σήμερα έχουν επισκεφθεί περί τα 100 εκατ. επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο. Έχει τιμηθεί (1992) με το Νόμπελ Πολιτισμού (Campidolio d’Oro).

Έχει αναγορευθεί ως Ακαδημαϊκός στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ελβετία, στην Ισπανία, στη Μάλτα και στη χώρα των Βάσκων.

Από τον Μάρτιο του 2007, για την προσφορά του στην επιστήμη και στα γράμματα, έχει δοθεί από τη Διεθνή Αστροναυτική Ένωση, το όνομά του σε αστέρι του σύμπαντος με την Επωνυμία «Σιτόχωρον – Τριαντάφυλλος Καραγιάννης».

Από το 2016 έχει αναγορευθεί επίτιμο μέλος της Γενικής Γραμματείας (Υπουργός) της Κινέζικης Περιφέρειας Yangtze (180 εκατ. κατοίκων).

Επίσης, το 2016 τιμήθηκε από την Consultancy Diplomatique (έδρα Ν. Υόρκη) με τον ύψιστο τίτλο του Ακαδημαϊκού Ηγέτη των Εθνών.

Είναι ιδρυτής και πρόεδρος: Του Διεθνούς Ινστιτούτου Ιθαγένειας, του Διεθνούς Επιστημονικού Forum, του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνισμού, του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Μελετών, της Ακαδημίας Διεθνών Σχέσεων και στρατηγικής της ανάπτυξης και συνιδρυτής του La Maison de l’ Europe.

Δείτε τις καταχωρήσεις του συγγραφέα

Εμφάνιση 1 έως 1 (από 1 προϊόντα) Αποτελέσματα:  1 

(c) λεξίτυπον | Εμμ. Μπενάκη 36 - Αθήνα. Τηλ.: 210 3832117 & 210 3845128

Yλοποίηση: Hyper Center -