Λεράκης Κυριάκος

  Ο Κυριάκος Λεράκης γεννήθηκε στη Χίο, το 1935, όπου ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Στη συνέχεια, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

 Το 1962, και ενώ εργαζόταν στο Υπουργείο Εσωτερικών μόνιμος Δημόσιος Υπάλληλος, πήρε Κρατική υποτροφία και παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

 Μετά την επιστροφή του, εργάστηκε στο τότε Υπουργείο Συντονισμού και, στη συνέχεια, στη Διεύθυνση Οικονομικών μεγάλης Εταιρίας Πετρελαίου, μέχρι τη συνταξιοδότησή του, (1998).

 Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε το 1982 με τη συλλογή «ΤΟ ΔΑΣΟΠΟΥΛΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ», (Εκδόσεις «ΔΩΡΙΚΟΣ», Α΄ Έκδοση 1982, Β΄ Έκδοση 1999), και το 1985 ακολούθησε η συλλογή διηγημάτων «ΟΤΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΑΙΔΙΑ», (επίσης από τις Εκδόσεις «ΔΩΡΙΚΟΣ» ).

 Η εργασία του «Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ», -μυθιστορηματική βιογραφία για παιδιά και νέους,- έλαβε, το 2000, το Πρώτο Βραβείο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, (Εκδόσεις «ΤΗΝΟΣ», 2001).

 Το 2004, από τις Εκδόσεις «ΤΗΝΟΣ» κυκλοφόρησε ο «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ». Πρόκειται για μυθιστορηματική βιογραφία του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα που έπεσε πολεμώντας στην Πύλη του Ρωμανού.

 Το 2007 εκδόθηκε από τον Εκδοτικό Οίκο «ΜΑΥΡΙΔΗ» το μυθιστόρημά του «Ο ΕΡΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΑΛΕΙΑ». Πρόκειται για αληθινή ιστορία που διαδραματίστηκε στη γενέτειρά του, στις αρχές του 20ου αιώνα, και είχε τη τύχη να την πληροφορηθεί, σε νεαρή ηλικία, από την αδελφή της Θάλειας και να μείνει, από τότε, χαραγμένη βαθιά στη μνήμη του. Στο έργο γίνεται αναφορά στα ήθη του Τόπου, που, ουσιαστικά, αποτελούσαν συνέχεια των Βυζαντινών παραδόσεων, μέχρι την απελευθέρωση του Νησιού από τον Τουρκικό ζυγό, (Νοέμβριος του 1912).

 Το 2008 εκδόθηκε από τις εκδόσεις "Λεξίτυπον" το "Παλιές εικόνες του χωριού μας" και αναφέρεται στη Καλαμωτή Χίου.

Δείτε τις καταχωρήσεις του συγγραφέα

Εμφάνιση 1 έως 1 (από 1 προϊόντα) Αποτελέσματα:  1 

(c) λεξίτυπον | Εμμ. Μπενάκη 36 - Αθήνα. Τηλ.: 210 3832117 & 210 3845128

Yλοποίηση: Hyper Center -