Ρουμελιώτου Δαρσινού Ευαγγελία

Ρουμελιώτου Δαρσινού Ευαγγελία

     Η συγγραφέας γεννήθηκε στη Νεμέα Κορινθίας όπου και τελείωσε τα γυμνασιακά της χρόνια. Σπούδασε κοινωνική λειτουργός και αρχικά εργάστηκε ως ιδιωτική υπάλληλος. Σήμερα εργάζεται ως νηπιαγωγός - προϊσταμένη σε παιδικό σταθμό στο Περιστέρι.

     Από τη νεανική της ηλικία, παράλληλα με το γράψιμο, ασχολήθηκε με τα γυναικεία θέματα και εργάστηκε για την προώθηση της ισότητας είτε σαν απλό μέλος σε γυναικείους συλλόγους είτε αργότερα σαν μέλος Δ.Σ. Επιπλέον αρθρογραφούσε σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες.

     Το 1999 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο συλλογής διηγημάτων με τίτλο «Ερημιά, το όνομα σου είναι γυναίκα». Το 2004 εκδίδεται από τις εκδόσεις «Βεργίνα» το παιδικό αφήγημα «Η βασιλόπιτα της γιαγιάς και άλλες μυρωδιές». Είναι μέλος του Κύκλου του Παιδικού Βιβλίου και πολλών λογοτεχνικών σωματείων ενώ συνεχίζει τη δράση της στα κοινωνικά κινήματα και συμμετέχει ενεργά ως μέλος Δ.Σ. των γυναικείων οργανώσεων για την προώθηση της ισοτιμίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Από το 2002 είναι πρόεδρος του τοπικού τμήματος του «Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας» με έδρα το Περιστέρι.

     Το 2001 στο λογοτεχνικό διαγωνισμό του ΑΣΔΑ (Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αττικής) έλαβε το 2ο βραβείο με τίτλο «Το πτυχίο». Το 2002 στον ίδιο φορέα απέσπασε το 3ο βραβείο με το διήγημα «Το κορδελάκι της Μυρτώς». Την επόμενη χρονιά στον πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό του Πειραϊκού Συνδέσμου απέσπασε έπαινο με το διήγημα «Η κασέλα της θείας Λέλας». Επίσης έλαβε το 1ο βραβείο διηγήματος στο Λασκαρίδειο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Λυκείου Ελληνίδων για το διήγημα με τίτλο «Κάτω από τις αγριοτριανταφυλλιές». Το 2005 και το 2006 κέρδισε βραβεία παιδικού διηγήματος στο λογοτεχνικό διαγωνισμό του «Καφενείου των Ιδεών» στη Σαλαμίνα με τίτλο «Καλά Χριστούγεννα γιατρέ μου» και «Ο καλός θείος» αντίστοιχα. Τέλος στο λογοτεχνικό διαγωνισμό της ΠΕΛ (Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών) απέσπασε έπαινο για την συμμετοχή της στην κατηγορία της νουβέλας με τίτλο «Καληνύχτα κύριε Λέων».

Δείτε τις καταχωρήσεις του συγγραφέα

Εμφάνιση 1 έως 2 (από 2 προϊόντα) Αποτελέσματα:  1 

(c) λεξίτυπον | Εμμ. Μπενάκη 36 - Αθήνα. Τηλ.: 210 3832117 & 210 3845128

Yλοποίηση: Hyper Center -