Βασιλειάδου Μαρία

Βασιλειάδου Μαρία

     H Μαρία Βασιλειάδου γεννήθηκε το 1959 στην Λευκωσία. Έχει μια κόρη και είναι παντρεμένη με τον Τάκη Χριστοδούλου.

     Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Ακροπόλεως και στη συνέχεια από την Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με άριστα. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα, M.A. in Mass Communications του Leicester University και τώρα είναι υποψήφια για διδακτορικό στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

     Μιλά δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γαλλικά.

     Από το 1981 μέχρι σήμερα διευθύνει δική της επιχείρηση στον χώρο της εκπαίδευσης. Το 1984 συνέγραψε βιβλίο με θέμα «Εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας για τα Κυπριόπουλα της Διασποράς».

     Από το 1986 μέχρι το 2001 υπήρξε τακτικός συνεργάτης του Ρ.Ι.Κ., παρουσιάζοντας στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο εκπομπές για παιδιά και νέους, ντοκιμαντέρ κ.α. όπως «Ορίζοντες», Σταυρόλεξο», Αφετηρίες», « Fun Club για τους νέους».

     Συνεργάστηκε επίσης με την Lumiere T.V. σκηνοθετώντας την παιδική εκπομπή «Αλαλούμ» και μουσικά video clips. Συνεργάστηκε με τον τηλεοπτικό Σταθμό «NEW EXTRA TV» ως μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων εγκαθίδρυσης του σταθμού και με το Ράδιο Πάφος.

     Διετέλεσε Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης και μέλος της Επιτροπής του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού «Ενάντια στα Ναρκωτικά».

     Από το 1982 και μέχρι σήμερα δημοσιεύει άρθρα, συνεντεύξεις και ρεπορτάζ σε διάφορα έντυπα και ημερήσιες εφημερίδες της Κύπρου.

     Διετέλεσε μέλος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου και σήμερα είναι μέλος του Συμβουλίου Παιδείας της Κύπρου.

Είναι Πρόεδρος και ιδρυτής του N.G.O. «Παρατηρητήριο για τα παιδιά».

     Είναι Γραμματέας Παιδείας και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος. Κατήλθε ως Υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος το 2001, το 2006 και το 2011.

     Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του ΡΙΚ κατά την περίοδο 2006-9 και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ από το 2009-2013.

Δείτε τις καταχωρήσεις του συγγραφέα

Εμφάνιση 1 έως 1 (από 1 προϊόντα) Αποτελέσματα:  1 

(c) λεξίτυπον | Εμμ. Μπενάκη 36 - Αθήνα. Τηλ.: 210 3832117 & 210 3845128

Yλοποίηση: Hyper Center -