Σπαχής Οδυσσέας

Ο Οδυσσέας Σπαχής γεννήθηκε στα Ανώγεια της Κρήτης το 1963, όπου και τελείωσε τις γυμνασιακές σπουδές του. Στη συνέχεια, σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές του στην κατεύθυνση Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης, με ειδικότητα στο Συνταγματικό Δίκαιο.

Έχει δημοσιεύσει σε έγκριτα λογοτεχνικά περιοδικά μελετήματα γύρω από την πολιτική φιλοσοφία, την ποίηση και το λαϊκό πολιτισμό και έχει δώσει προσκεκλημένες ομιλίες για θέματα επιστημονικού και λογοτεχνικού ενδιαφέροντος σε συμπόσια και ημερίδες. Επίσης, έχουν δημοσιευθεί ποιήματά του και διηγήματά του σε διάφορα περιοδικά λόγου και ποίησης. Στην εργογραφία του, εκτός από την ποιητική συλλογή «Αμήχανο Κάλλος», περιλαμβάνονται: 1) τα δοκίμια: α) «Το Ιερό και το Δίκαιο στο Μινωικό μύθο» (εκδόσεις Αναλόγιο, 2002), β) «Η Μνήμη του Κόσμου και του Ποιητή» (εκδόσεις Ταξιδευτής, 2007) και 2) η ποιητική συλλογή «Το Πορφυρό Προσωπείο»(εκδόσεις Ίδμων, 2010).

Στις 15 Ιουνίου 2015 του απονεμήθηκε από το Δήμαρχο Καλαμάτας το βραβείο δοκιμίου ελεύθερου στοχασμού εις μνήμην «Παναγιώτη Φωτέα» για το δοκίμιό του «Θεμελιώδη σύμβολα του ευρωπαϊκού πολιτισμού»

Δείτε τις καταχωρήσεις του συγγραφέα

Εμφάνιση 1 έως 2 (από 2 προϊόντα) Αποτελέσματα:  1 

(c) λεξίτυπον | Εμμ. Μπενάκη 36 - Αθήνα. Τηλ.: 210 3832117 & 210 3845128

Yλοποίηση: Hyper Center -