Σταθέα Μαρία

Σταθέα Μαρία

Η Μαρία Σταθέα του Παρασκευά και της Αθηνάς γεννήθηκε στην Καλαμάτα Μεσσηνίας με πατρογονική καταγωγή από την Μεσσηνιακή Μάνη. Σπούδασε Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (βαθμός πτυχίου «Λίαν Καλώς»). Έχει εργασθεί σε σχολεία της Δημόσιας Εκπαίδευσης ως καθηγήτρια Φιλολογίας και για τρία ακαδημαϊκά έτη υπηρέτησε με απόσπαση στο Τμήμα Φιλολογίας στην Ακα­δημαϊκή Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου δίδαξε και την Ελληνική Γλώσσα σε ομογενείς του εξω­τε­ρικού.

Γνωρίζει Αγγλικά (Lower Cambridge), έχει Επιμόρφωση και Πιστοποίηση Α΄ και Β΄ επιπέδου στους Η/Υ, έχει συμμε­τά­σχει σε σεμινάρια και συνέδρια Περι­βαλ­λοντικής Εκπ/σης, Τέχνης και Πο­λι­τισμού, Ιστορίας, Αρχαιολογίας, Λαο­γρα­φίας και σε σεμινάρια σχετικά με Βιβλιοθήκες. Έχει κάνει εισηγήσεις για περι­βαλλοντικά, λαογραφικά και πολι­τι­στικά θέματα. Έχει επίσης συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά ταξίδια στην Ελ­λά­δα και στο εξωτερικό (Γερμανία, Ιταλία) καθώς και στη Σουηδία με ατο­μική υποτροφία του Ι.Κ.Υ. 

Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περι­ο­δικά (Ελευθερία, Θάρρος, Σημαία, Μεσση­νιακός Λόγος, Έκφραση, Ιθώμη, Περιοδικό του Οικουμενικού Ελληνισμού, Ήριννα, Μεσ­ση­νιακό Ημερολόγιο, Αθηναϊκό Ημερολόγιο, Ημερολόγιο του Αρχιπελάγους, Νέα Αριάδνη), ενώ έργα της έχουν συμπε­ριληφθεί στην έκδοση των 5 τό­μων των «Μεσσηνιακών Δημιουργιών» της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων, στις 2 Ανθολογίες της Διεθνούς Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, στον τόμο για τους νεοέλληνες ποιητές του Τμήματος Λόγου και Τέχνης της Ουνέσκο (2015) και έχει εργοβιογραφηθεί στη Μεγάλη Εγκυ­κλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λο­γοτεχνίας των εκδόσεων Χάρη Πάτση.
 
Είναι μέλος και Ειδική Γραμματέας στο Δ.Σ. της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων (Ε.Μ.Σ.), μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών (Δ.Ε.Ε.Λ.), της Ένω­σης Γυναικών Μάνης και του Συλ­λόγου Μανιατών, της Διεθνούς Ένωσης Φί­λων Νίκου Καζαντζάκη και της Ένω­σης Φίλων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και υποψήφια διδάκτωρ Παν/μίου Πελοποννήσου. Είναι έγγαμος και μη­τέ­ρα ενός παιδιού. 

Συγγραφικό έργο της: 
1) Το άταχτο αστε­ράκι (παραμύθι), 2) Από την αύρα των Πρεσπών και του Νυμφαίου (ταξιδιωτικό - περι­βαλ­λοντι­κό), 3) Ημερολόγιον της ζωής τού Στρά­τη Κισόγλου (βιογραφικό - ιστο­ρι­κό), 4) Εξοικονόμηση Ενέργειας και Ανα­­νε­ώσιμες Πηγές Ενέργειας – Χθες, Σήμερα, Αύριο (περιβαλλοντικό), 5) Για όλα τα παιδιά (ποιήματα για παι­διά), 6) Μικρός Λαογραφικός Περίπα­τος (Ελληνικά και ξένα λαογραφικά), 7) Έθιμα και Παραδόσεις του Έτους μέσα από τα λόγια της Μητέρας μου (λαο­γραφικό). 

Δείτε τις καταχωρήσεις του συγγραφέα

Εμφάνιση 1 έως 1 (από 1 προϊόντα) Αποτελέσματα:  1 

(c) λεξίτυπον | Εμμ. Μπενάκη 36 - Αθήνα. Τηλ.: 210 3832117 & 210 3845128

Yλοποίηση: Hyper Center -