Μουρίκη Ρηγοπούλου Βασιλική

Μουρίκη Ρηγοπούλου Βασιλική

 
Η Βασιλική Ρηγοπούλου-Μουρίκη γεννήθηκε στον Μελιγαλά νομού Μεσσηνίας και μετά τον γάμο της και την διαμονή για πολλά χρόνια σε Αθήνα και Θήβα λόγω της εργασίας του συζύγου της, σήμερα είναι εγκατεστημένη μόνιμα στον γενέθλιο τόπο της. Παράλληλα με την εργασία στην ιδιωτική επιχείρηση της οικογένειάς της,ασχολείται και με την συλλογή λαογραφικού υλικού καθώς και με άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες.
 
Γράφει ποιήματα για παιδιά, διηγήματα και ιστορίες σχετικές με τον κόσμο της φύσης. Δημοσιεύει τα λαογραφικά του τόπου της στην εφημερίδα «Τα Νέα των Μελιγαλαίων». Ποιήματά της και πεζά έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά («Έκφραση», «Μεσσηνιακός Λόγος», «Παμμεσσηνιακή» και «Φωνή των Αστυνομικών»).

Διηγήματά της επίσης έχουν δημοσιευθεί στις εκδόσεις της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων «Μεσσηνιακές Δημιουργίες» και στις εκδόσεις του «Μεσσηνιακού Ημερολογίου» του συγγραφέα και εκδότη Χρήστου Ρέππα.
 
Για το ποίημα «Στη γιαγιά μου» έλαβε το Α΄ βραβείο γονεϊκής ποίησης από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Σαλαμίνας «Καφενείο Ιδεών» (στις 9 Δεκεμβρίου 2007) και για το παιδικό βιβλίο με τίτλο «Στης γιαγιάς μου την αυλή» έλαβε το Β΄ βραβείο από την Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών. Από το βιβλίο με ποιήματα αφιερωμένα στη μάνα το ποίημα «Η θυσία της μάνας» μελοποιήθηκε από τον δάσκαλο μουσικής κ. Τάκη Λουκαρέα. Επίσης έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή «Σταγόνες ζωής» και την συλλογή λαογραφικών αφηγημάτων «Εικόνες μιας άλλης εποχής».
 
Είναι ιδρύτρια του Λαογραφικού Μουσείου Μελιγαλά, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γυναικών Μελιγαλά, μέλος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων (ΕΜΣ) καθώς και μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΔΕΕΛ).
 

Δείτε τις καταχωρήσεις του συγγραφέα

Εμφάνιση 1 έως 1 (από 1 προϊόντα) Αποτελέσματα:  1 

(c) λεξίτυπον | Εμμ. Μπενάκη 36 - Αθήνα. Τηλ.: 210 3832117 & 210 3845128

Yλοποίηση: Hyper Center -